La ce va puteti astepta de la o sedinta de consiliere in clinica Marie Stopes?

Sedintele de consiliere psihologica, relationala si de cuplu au loc in cadrul clinicii Marie Stopes,  intr-o ambianta confidentiala, placuta si relaxanta si dureaza de obicei 50 de minute. Aici veti putea discuta liber si relaxat cu unul dintre specialistii nostrii in domeniul psihologiei relationale individuale si de cuplu.

 

 

Exemple de situatii in care putem apela la consiliere sau psihoterapie la Marie Stopes:

 

 

Dificultati de comunicare, relationare

Atacuri de panica, anxietate, fobii

Infidelitate

Indecizie in cuplu: “raman sau plec”

Sarcina

Gelozie, violenta verbal sau fizica

Depresie, stres

Pierdere, doliu, despartirea de cineva drag sau moartea unei persoane apropiate

Neincredere in sine sau parere proasta despre sine

Insomnii, tulburari somatice

Traume: pierderea locului de munca, despartire, deces

Disfunctii sexuale

Dependente: alcool, tigari, jocuri de noroc

Tulburari de comportament: agresivitate, minciuna, furt

 

 

Ce inseamna consilierea psihologica, relationala si de cuplu?

 

 

Uneori refuzam sa cautam suport la un specialist in domeniu datorita stereotipurilor si miturilor  existente in societate conform carora “doar oamenii bolnavi” apeleaza la un specialist psiholog. Este important pentru orice persoana sa inteleaga ca pe parcursul vietii pot aparea si momente dificile pe care este posibil sa nu reusim sa le depasim singuri si nu este nici o rusine sa admitem ca avem nevoie de suport in asemenea situatii. Atat psihologia ca stiinta, cat si specialistul psiholog nu ofera raspunsuri general valabile si retete pentru problemele pe care le intampinam ci pur si simplu ne ajuta pe noi sa le identificam; uneori suntem atat de implicati in rutina zilnica incat nu mai reusim sa identificam obiectiv care ar putea fi raspunsurile la intrebarile proprii.

Cateva din motivele pentru care o persoana poate decide sa apeleze la sedintele de consiliere psihologica pot fi evenimente cu o anumita insemnatate din  propria viata precum: o despartire, un divort, criza financiara, un conflict in sfera profesionala, un accident, un deces s.a.; de asemenea cand remarcati ca tindeti sa repetati aceleasi greseli in relatiile de la serviciu, de acasa sau in relatiile sociale, cu familia, cu prietenii, cand nu reusiti sa va regasiti motivatia s.a., consilierea este acel mijloc care va poate ajuta sa va regasiti increderea, practic care va ajuta sa ,,va puneti pe picioare”.

Relatiile apropiate sunt cele din care invatam cel mai mult despre noi insine, sunt relatiile in care fiecare manifesta partea cea mai buna sau cea mai provocativa. Atunci cand relatiile cu cei apropiati devin dureroase, conflictuale, cand acestea se destrama, este posibil sa ajungem intr-un impas; acesta este momentul in care sa decidem ca este timpul sa apelam la suportul unui specialist psiholog. O abordare obiectiva a relatiei, de cele mai multe ori, scoate in evidenta patternuri de comunicare deficiente, o abordare critica a partenerului, copilului, parintelui, atacul la persoana, pozitionarea in defensiva fata de partener, evitarea discutarii unor subiecte importante s.a. ; un specialist poate ajuta atat persoana respectiva cat si cuplul sa revina la ceea ce apreciaza in celalalt si sa se reconecteze emotional la cuplul din care fac parte.

Pentru a avea parte de o consiliere de succes este nevoie de implicare din ambele parti: atat consilierul cat si clientul trebuie sa se dedice si sa se angajeze in  procesul de schimbare, fie ca este vorba de schimbarea unor comportamente, tipare de gandire s.a.. Consilierul va  poate ajuta sa construiti schimbari pozitive in relatiile cu ceilalti si va poate ajuta sa recunoasteti comportamente care interfereaza in construirea unor relatii sanatoase. Din sedintele de consiliere puteti invata sa practicati modalitati sanatoase de comunicare prin care sa va exprimati nevoile si sa nu mai ramaneti atasat de modalitati de comunicare care va provoaca durere si emotii negative.Nu sunteti singuri! Noi suntem aici pentru a va sustine!

 

 

Cine poate apela la consilierea relationala si de cuplu?

 

 

Oricine poate apela la sedintele de consiliere oferite de catre clinica noastra. Atunci cand simititi ca exista “ceva” care nu functioneaza in viata dvs.puteti apela la specialistul in psihologie Marie Stopes, deoarece in viata avem nevoie de support si ajutor extern, nu suntem singuri si uneori este mai usor cand o persoana din exterior ne ajuta sa avem operspectiva diferita asupra lucrurilor

In prezent oferim sedinte de consiliere special pentru studenti care se pot afla intr-un moment de cumpana, de impas in viata lor iar discutiile cu un specialist le pot veni astfel in  intampinare. Stresul legat de studiu, de examene, anxietatea, starile de confuzie, nemultumire legata de viitorul profesional, material, dilemele si problemele aparute in relatia de cuplu, cu parintii sau in familie s.a. sunt factori care nu trebuie sa fie neglijati. De asemenea nici nu trebuie sa ne fie rusine sau teama sa apelam la un specialist psiholog. Acesta are pregatirea profesionala, experienta si calitatile care il fac apt sa poata discuta si sa poata ajuta tinerii studenti in cadrul acestor sedinte de consiliere. (http://www.mariestopes.ro/nou-oferte-pentru-studente). Nu sunteti singuri! Noi suntem aici pentru a va sustine!

 

 

Ce inseamna consilierea pentru clientele care doresc sa efectueze o intrerupere de sarcina?

 

 

Atunci când va confruntati cu o sarcină neplanificată este important sa aveti acces la sprijin si consiliere pentru a putea explora astfel diferitele opţiuni pe care le aveti la dispozitie.

In cadrul clinicii Marie Stopes International din Bucuresti noi oferim un serviciu de consiliere confidenţială pentru femeile care doresc să discute cu un specialist despre sentimentele lor cu privire la sarcină.

Sedintele de consiliere pot avea loc inainte dar si post intreruperea de sarcina. Ele sunt disponibile pentru toate clientele clinicii noastre.

În timpul sedintei specialistul nostru iti va oferi:

  • Un serviciu  confidenţial şi privat pentru a discuta despre situaţia ta personala şi  pentru a-ti explora emotiile;
  • Posibilitatea ca si partenerul sa asiste pentru a gasi o solutie comuna;
  • Respectarea dreptului de a alege liber in orice moment.

Pentru a te ajuta in procesul decizional, consilierul poate explora cu tine, in detaliu, mai multe domenii, spre exemplu:

  • Cum te-ai simţit cand ai aflat ca esti insarcinata?
  • Indiferent de partenerul actual, iti doresti acest copil?
  • Ai parte de support emoţional si financiar din partea familiei/prietenilor/partenerului?
  • Crezi ca poti face faţă pe cont propriu, fără sprijinul familiei şi prietenilor/partenerului?
  • Convingerile tale religioase iti afecteaza luarea deciziei de a proceda cu intreruperea de sarcina?
  • Cum se simte partenerul tau referitor la sarcina?
  • Cum crezi ca un copil iti va schimba viata? s.a.

La sfârşitul sesiunii consilierul te va intreba daca ai nevoie de asistenţă suplimentară si daca vei dori sa continui cu aceste sesiuni. Nu esti singura. Noi suntem aici pentru a te sustine!

 

Fa-ti o programare!  Noi te asteptam!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *